Ruurd Wiersma Experience

Hoe laat je mensen op een frisse en eigentijdse manier kennismaken met naïeve schilderkunst en Ruurd Wiersma in het bijzonder? Over die vraag heeft een projectgroep zich gebogen en het antwoord gevonden. De Ruurd Wiersma Experience is onderdeel van Culturele Hoofdstad 2018. De voorbereidingen zijn al eerder in gang gezet, inmiddels is er voldoende geld binnen van fondsen en kan het project echt los.

Scenarioschrijver Hans Brans uit Weidum werkt aan het script. Enkele onderdelen staan al vast. Zo start de Ruurd Wiersma Experience in Aldtsjerk. Bezoekers stappen in een melkvaarderspraam en varen naar Burdaard. Onderweg nemen acteurs de bezoekers op  theatrale wijze mee in het werk en leven van Ruurd Wiersma. In de praam en langs de route wordt de verbinding gelegd tussen zijn beroep als melkvaarder en zijn schilderswerk. In Burdaard verschijnt Ruurd Wiersma ten tonele hij haalt zijn gasten op bij Hotel-restaurant It Posthûs en neemt ze mee naar zijn huis.

Speeldata

Mei: 25, 26 & 27
Juni: 22 ,23 & 24
Juli: 13, 14, 15, 27, 28 & 29
Augustus: 17, 18 & 19
September: 7, 8 & 9  

Een kaartje kost 18 euro per stuk en eenmalig 1 euro per aankoop. De kaarten zijn hier te bestellen.

LF18
De Ruurd Wiersma Experience was uitgenodigd om op 27 januari een promo-act te verzorgen tijdens het openingsweekend van LF2018. Op zaterdag 17 maart voert de Ruurd Wiersma Experience deze act opnieuw op. Ditmaal tijdens de kunstroute van MFC Het Spectrum.

RWE in de media

 

Ruurd Wiersma Experience