Ruurd Wiersma Experience

Hoe laat je mensen op een frisse en eigentijdse manier kennismaken met naïeve schilderkunst en Ruurd Wiersma in het bijzonder? Over die vraag heeft een projectgroep zich gebogen en het antwoord gevonden. De Ruurd Wiersma Experience is onderdeel van Culturele Hoofdstad 2018. De voorbereidingen zijn al eerder in gang gezet, inmiddels is er voldoende geld binnen van fondsen en kan het project echt los.

Scenarioschrijver Hans Brans uit Weidum schreef het script. Bezoekers stappen in een melkvaarderspraam en varen naar Burdaard. Onderweg nemen acteurs de bezoekers op  theatrale wijze mee in het werk en leven van Ruurd Wiersma. In de praam en langs de route wordt de verbinding gelegd tussen zijn beroep als melkvaarder en zijn schilderswerk. In Burdaard verschijnt Ruurd Wiersma ten tonele hij haalt zijn gasten op bij Hotel-restaurant It Posthûs en neemt ze mee naar zijn huis.

Slecht weer protocol

Bij dreigend onweer/hagelbuien is er contact tussen het bestuur/projectgroep. Om 11.00 uur wordt er besloten of de Experience van die dag door kan gaan. Vervolgens wordt dit gecommuniceerd via de Facebookpagina. Ook wordt er contact gezocht met de bezoekers van de Experience via de achtergelaten contactgegevens.

Speeldata

Mei: 25*, 26* & 27*
Juni: 15*, 16, 17*, 22*, 23* & 24*
Juli: 13*, 14*, 15*, 27*, 28* & 29*
Augustus: 17*, 18* & 19*
September: 7*, 8* & 9*

*Uitverkocht  

Een kaartje kost 22 euro per stuk en eenmalig 1 euro per aankoop. De kaarten zijn hier te bestellen.

LF18
De Ruurd Wiersma Experience was uitgenodigd om op 27 januari een promo-act te verzorgen tijdens het openingsweekend van LF2018. Op zaterdag 17 maart voerde de Ruurd Wiersma Experience deze act opnieuw op. Ditmaal tijdens de kunstroute van MFC Het Spectrum.

RWE in de media

 

Ruurd Wiersma Experience