Expositie schilderijen Ruurd Wiersma in het MCL

Vanaf 2 december 2016 tot 1 maart 2017 zullen in het Medisch Centrum Leeuwarden schilderijen van Ruurd Wiersma tentoongesteld worden. De naïeve schilderkunst van Wiersma charmeert liefhebbers van het Friese landschap en cultuur door de frisse verbeelding ervan, maar wordt ook door kunstkenners gewaardeerd. 

Voor de Stichting Ruurd Wiersmahus in Burdaard  is de gelegenheid tot exposeren extra bijzonder vanwege de band tussen Ruurd Wiersma en Henk van Oort, de specialist die Ruurd volgens eigen zeggen het leven heeft gered. De contacten tussen Ruurd Wiersma en het echtpaar van Oort hebben een belangrijke rol gespeeld in het bekend maken van de schilderkunst van Ruurd Wiersma. Door het legaat van Wiersma aan het voormalig Diaconessenhuis en de inspanningen die daarna door het echtpaar en kunstliefhebbers als Peter Karstkarel en Ton Mercuur geleverd zijn, is een stevige basis gelegd voor het huidige museum. 

Topstuk van de expositie in het MCL is de ‘hof van Eden’ die onlangs na het overlijden van mevrouw A. Van Oort door de familie aan het museum is gedoneerd. 

Omrop Fryslan maakt op 2 december voor het programma ‘Hea!’ opnamen van de voorbereidingen voor de expositie.