Ruurd Wiersmahus zoekt versterking

In de afgelopen jaren is het museum van dorpsgenoot, melkvaarder en schilder Ruurd Wiersma behoorlijk in de belangstelling geweest. Het interieur van het museum is inmiddels benoemd tot nationaal erfgoed en journalisten en gasten weten de weg naar de Mounewei 6/7 inmiddels goed te vinden. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die de rondleidingen kunnen verzorgen, zelfs in het Engels en Frans. Nieuwe vrijwilligers blijven welkom, vele handen maken licht werk.

En we zouden nog wel wat extra inzet kunnen gebruiken.

Af en toe een klusje
Als die bezoekers langs het Ruurd Wiersmapad komen, komen ze afhankelijk van het seizoen behoorlijk wat onkruid tegen. Voor de vrijwilligers is het lastig om dit om de bezoeken heen ook nog bij te houden. Is er iemand die dit af en toe eens zou willen doen? Ook zijn er soms nog andere klusjes, bijvoorbeeld het voorbereiden van de Pake en Beppeweken waarbij een behangtafel opgesteld moet worden. Daarbij zouden we graag een handige persoon (of meerdere) om hulp willen vragen. Niet veel, niet vaak, maar soms en altijd dankbaar werk. Weet je zelf iets wat je graag voor het Ruurd Wiersmahus zou willen doen? Informeer bij een van de vrijwilligers of bestuursleden van Ruurd Wiersma of stuur een mailtje naar secretaris@ruurdwiersma.nl

Bestuurswerk
In het bestuur heeft Meta Woudstra de plaats van Karen Ket als secretaris overgenomen. Welkom Meta! Meta heeft als eerste actie gelijk met Nelly Folkertsma een prachtige lesmodule voor de basisscholen opgezet, om kinderen kennis te laten maken met museumbezoek en met Ruurd Wiersma. In verband met het aflopen van hun zittingsperiode zullen ook Ernest Bakker (voorzitter) en Inge van Berkel (nieuwsbrieven, PR) over enige tijd hun bestuursfunctie afstaan. Het bestuur loopt goed, er is veel gedaan maar nog altijd veel te doen. Bijvoorbeeld voor het verlengen van de museumregistratie. Wil je meer weten over deze bestuursfuncties? Heb je interesse, neem dan direct (vrijblijvend) contact op met een van de bestuurders. Ook als je denkt dat we iemand zouden kunnen benaderen horen we het graag. Rechtstreeks of via secretaris@ruurdwiersma.nl.

We horen graag van jullie!

Bestuur Ruurd Wiersmahus,
Ernest Bakker, Meta Woudstra, Ton Verkerk, Ulke Wiersma en Inge van Berkel